Πώς με βρίσκουν στο ίντερνετ; (2/2)

12 Σεπτεμβρίου, 2020 8:39 | 1 Σχόλιο

Επισκέψεις από διαφήμιση

Όπως είδαμε, οι οργανικές επισκέψεις, αν και απαραίτητες, απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο για σας φέρουν έναν ικανοποιητικό όγκο επισκέψεων.

Ένας άλλος όμως, πιο άμεσος τρόπος υπάρχει για να προσελκύσετε επισκέπτες και πιθανούς πελάτες και αυτός δεν είναι άλλος από τη διαφήμιση. Σίγουρα τα κλασικά μέσα προβολής όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο και τύπος παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η προβολή στο internet. Υπάρχουν πολλά μέσα για να διαφημιστείτε (ραδιόφωνο, τηλεόραση, τύπος κλπ) αλλά για την ώρα θα εστιάσουμε μόνο στην ιντερνετική προβολή.

Όταν λέμε διαφήμιση στο ίντερνετ δεν εννοούμε σε όλο το ίντερνετ αλλά σε κάποια μεγάλα websites όπως google, facebook, instagram. Αν χρησιμοποιήσετε και τα 3 αυτά websites τότε έχετε καλύψει ένα μεγάλο πλήθος χρηστών του ίντερνετ, δισεκατομμύρια πιθανούς πελάτες από όλη την υφήλιο.

Επειδή η προβολή σε τόσο μεγάλο πλήθος χρηστών κοστίζει πολύ, κάθε διαφημιστική καμπάνια στο ίντερνετ σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το κοινό στο οποίο απευθύνεται η διαφήμιση περιορίζοντας έτσι το πλήθος του και κάνοντας τη διαφήμιση πιο στοχευμένη. Μπορείτε να επιλέξετε, ανάμεσα σε άλλα, το φύλο, την ηλικία, τη γεωγραφική τοποθεσία (χώρα, πόλη) ακόμα και τα ενδιαφέροντα του χρήστη (χόμπι, αγαπημένες ταινίες κ.α.)

Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Εκτός από τον καθοριστικό ρόλο του τμήματος μάρκετινγκ στην παραγωγή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού, ένας άλλος ρόλος του τμήματος αυτού είναι να προσελκύει νέους πελάτες και να διατηρεί καλές σχέσεις με τους υπάρχοντες.

Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιούνται διάφορες στρατηγικές επικοινωνίας με το κοινό και το πιο ισχυρό μέσο είναι το email. Για αυτό είναι πάντα χρήσιμο να καταγράφεται το email του κάθε επισκέπτη, ακόμα και αν δε γίνει πελάτης σας, και για να το πετύχετε αυτό συνήθως θα πρέπει να δελεάσετε τον χρήστη με κάποια προσφορά.

Η δημιουργία του σωστού περιεχομένου είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ πληροφορία και σχεδιασμό.

Κανάλια πώλησης

Αν η επιχείρηση σας πουλάει προϊόντα στο internet, τότε εκτός από το eshop σας υπάρχουν και άλλα μέρη στα οποία μπορείτε να προβάλετε τα προϊόντα σας όπως facebook, skroutz.gr, amazon, ebay κ.α τα οποία συνήθως χρεώνουν κάποιο αντίτιμο για την προβολή.

Ακόμα και αν παρέχετε υπηρεσίες ως ελεύθερος επαγγελματίας, υπάρχουν διάφορα websites τα οποία λειτουργούν ως μηχανές αναζήτησης για κάθε επάγγελμα, π.χ. Δικηγόροι, γιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, φαρμακοποιοί κλπ.

  Κατηγορίες & Ετικέτες